Yaesu FT-2000

Icom IC-746

Kenwood TM-V708

Skanti TRP-8000

 

 

De radioer som optager pladsen på mit bord i øjeblikket er valgt ud fra hvad jeg skal bruge dem til, og måske ikke så meget ud fra hvad der er det bedste.

Alligevel syntes jeg at jeg har fundet nogen radioer som virker særdeles godt, og dækker mine behov og ønsker.

Til HF har jeg en Yaesu FT-2000. Dette er min nyeste radio som jeg har haft fornøjelsen af siden sommeren 2007. Jeg er forløbig meget imponeret over denne radio, og som amerikanerne gerne siger -"This is a keeper". Min gamle Yaesu FT-1000MP måtte vige pladsen for denne fine radio, men jeg føler at jeg har fået forbedringer på alle punkter. Især dejligt at den også dækker 6m. Dette er den radio som jeg sidder mest ved.

Se mit Spectrum Scope system for min FT-2000, baseret på RFSpace printet IF-2000 og en SoftRock SDR radio på Youtube her.

Til det mere all-around agtige radio som 2m, 6m og selvfølgelig også HF har jeg en Icom IC-746 som jeg har været meget glad for i mange år. Den gør det den skal særdeles godt, og alt virker bare som man forventer. Der var dog et mindre problem da jeg købte den, da den til tider kunne finde på at lyde meget "ulineært" på 144Mhz SSB. Jeg har løst dette problem med en mindre ombygning i PA trinnet, men hvis nogen har erfaring med dette problem på denne type radio, så vil jeg meget gerne høre om det, da jeg mener at det er en fabriksfejl.

Ud over ovenstående Ham radioer, har jeg kva. min tid som proffesionel radio reperatør også en svaghed for SSB radio telefoner. Jeg har derfor også flere Skanti HF radioer, hvor  typen TRP-8000 har en vigtig plads i min "tillægs hobby".