Google Map Click here.

QTH'en her er i den centrale del af Ballerup. Ca. 500m fra tog stationen, 200m til en TDC central, 200m fra udløbet af ring 4 motorvejen, og ca. 2Km til store industri områder, så som man sikkert allerede har gættet, så er dette bestemt ikke et godt område at være radioamatør i.

Men hvad gør man ikke for at det hele skal gå op i en højre enhed, og ikke mindst er resten af familien glade for dette arrangement, og selvom det lyder grumt at dyrke radiohobbyen inde fra midten af en storby, så viser det sig jo at fungere ganske fint, trods alt.

Jeg har meget naturligt valgt byens højeste punkt, nemlig ca. 50m fra byens vandtårn..:-)

Selvom jeg da selvfølgelig gerne ville sidde på en øde bakketop og lytte til svage stationer, så må man jo se på det positive i tingene, som i dette tilfælde må være, at det faktisk også kan være interessant at se hvor meget man kan presse tekniken for at opnå gode resultater.

Jeg mener bestemt ikke at det er umuligt at køre hverken radio, eller sågar DX fra en parcel hus have, og selvom man ikke er først i køen når en spændende station dukker op, så viser det sig at man ved lidt tålmodighed nok skal blive belønnet med en kontakt, hvis man er ihærdig nok. De fleste DX jægere ved også at det mere er timingen, dvs. evnen til at være ved sin radio når tingene sker der tæller, end at det er store antenner og effekter. Ikke at det ikke hjælper med de sidste 2 ting, men det første er dog stadig afgørende, uanset antenner og effekt.

   

 

 

My QTH is downtown Ballerup. 10 miles west of the capital city Copenhagen. About 500m to the train station, 200m away from a local phone company, 200m away from a big highway, 2Km away from a big industrial area, so as you mayby already has guessed, this is NOT the best area to place a radioamaturer station.

But as everybody else, I try to get the best out of the situation, and after all I have had  a lot of fun from my hobby. My qth is almost the highest point in the city, just beneath the watertower of the city, so on VHF and higher band it is working quite good.

                                                 

 

 

 

http://www.oz5bal.dk/

EDR Ballerup afd.

http://www.ballerup.dk/

Ballerup kommune

http://www.ballerupcentret.dk/

Ballerup centeret

http://www.radioballerup.dk/

Ballerup nærradio

http://www.kraemmer.balk.dk/

Ballerup kræmmerfestival

http://www.ballerupmuseum.dk/

Egns museum

http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/byvejr_danmark.htm?by=2750

Vejret i Ballerup